Det 21. århundrede, DIG, DIT VIRKE, Feminin Kraft, Feminint Lederskab, Lederskab, Netværk, Søsterskab

Den feminine version af maskulin disciplin

Er der en feminin arv fra Møller?

Jeg har aldrig interesseret mig for Mærsk McKinney Møller, følte højst modvilje når jeg hørte, at min svigermor ikke, som hendes mandlige kolleger, fik pensionstillæg i de 12 år, hun arbejdede for hans flyselskab, fordi hun var kvinde. Eller når jeg så på den, efter min smag, knapt så kønne opera kollods. Eller når jeg hørte om endnu en person, der havde knoklet dedikeret for hr. Møller, og blev kasseret på grund af imperfektion.

Men som Gudinder ved, er der altid mange flere nuancer i en person, end deres mediebillede afspejler. Og i anledning af hr. Møllers død, blev jeg interesseret i at opdage, hvem han var.

Et ekstraordinært menneske på mange måder, fik jeg indtryk af. Dedikeret til sin mission. I integritet med sine værdier. Og i stand til at forblive sig selv, uanset hvad andre mente om ham.

På den måde er han meget gudindelig, i min optik. Han tog et kraftfuldt lederskab, bogstaveligt talt, for den virksomhed, han arvede fra sin far og skabte positive resultater, fx i form af over 100.000 arbejdspladser. Han blev en inspiration for mange andre. Han var sig selv, også selvom andre ikke forstod ham eller var enige med ham. Han spredte masser af ringe i vandet. Han var ovenikøbet, siges det, betænksom og galant overfor kvinder.

Alligevel synes jeg ikke feminine ledere kan bruge ham som rollemodel. For den handler ikke om ensidigt fokus, lineær tænkning og respekt for autoriteter, men om fleksibilitet, kreativitet og helhed.

Men der er noget, vi kan bruge. Og det er Møllers nærmest militaristiske disciplin. Jeg tror bare ikke, vi skal bruge den som et autoritativt diktat til at nå vores ydre mål. Snarere som en indre dedikation til at tjene vores visioner, lyster og ønsker. Vi skal ikke kun være disciplinerede i forhold til den ydre karriere, snarere ufravigeligt dedikeret til den indre.

Den feminine dedikation går fx ud på, at være toptunet opmærksom på sine tanker og sit sprog, i bevidsthed om, at begge dele skaber virkelighed. Den går ud på at have en daglig praksis, som bringer os ud af hovedet og ned i kroppen, hvor den feminine visdom, vitalitet og genialitet bor. Og den går ud på, at åbne hjertet, overfor os selv og andre, være villig til at mærke alle slags følelser. Den handler om at prioritere nydelse, give det, vi ønsker at modtage, samt skabe netværk, der nærer og løfter os.

Den slags kræver en dedikeret indsats, fordi mange af os netop er skolet i det modsatte: i at bekymre os. Frygte for fremtiden. Tvivle på os selv og vores formåen. Føle os forkerte. Lade os såre. Mangle forbindelse mellem krop, ånd og sind. Mudre relationerne. fordi vi ikke vil tage ansvar eller kigge på vores skygger. Og så videre.

Og dén kurs fører ikke til det ekstraordinære liv, mange drømmer om.

Så hvad er din feminine version af maskulin disciplin? Fortæl det gerne, og lad os inspirere hinanden. Jeg er selv dedikeret til blandt andet følgende:

* Helhed: at ikke forsømme nogle livsområder.

* Et morgenritual, hvor jeg mærker efter, hvad kroppen har brug for, efterfulgt af meditation. Her sætter jeg kursen for dagen.

* Et feminint karriere lederskab, som ikke kun går ud på at ekspedere opgaver, men om at huske at standse op og checke om jeg gør det, der er i overensstemmelse med min vision, via den kortest mulige genvej, med størst mulig nydelse.

* I forhold til familien handler min dedikation om feminint kærligheds lederskab: at lytte, at byde ind med det jeg selv efterlyser, at være til stede, at kommunikere, også om det sværeste, at undersøge mine tanker når de fører til lidelse og konflikter, at sætte grænser med den ene hånd og give ubetinget kærlighed med den anden, at blive ved med at udfolde nye aspekter af sensualitet og seksualitet mm.

* Netværk: at have de bedste relationer med inspirerende mennesker, der inspirerer mig til at strække mig

* Livslang læring – jeg er altid igang med at lære nyt, thank Goddess. Underviser altid kun i dét, der tænder mig.

Dedikationen handler ikke om perfektion men om konstant at øve sig.

Derfor giver det mening at samles og øve sig sammen, i livsområde efter livsområde. Videnskabelig forskning har vist, at vi flytter os meget hurtigere og lettere, når vi flytter os sammen.

Hvis du har lyst til dét, så vær velkommen på mine forløb i feminint (business) lederskab.

Hvad er du selv dedikeret til?

Og hvordan ytrer din dedikation sig?

Comments

0 comments

Facebook Comments
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *